Δρ. Νικόλαος Κοντουδάκης
Δρ. Νικόλαος ΚοντουδάκηςΜεταδιδακτορικός Ερευνητής

O Δρ. Νικόλαος Κοντουδάκης είναι απόφοιτος του τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση Αμπελουργία-Δενδροκομία (2005), και διδάκτωρ με διατριβή στον τομέα της Τεχνολογίας Οίνου από το πανεπιστήμιο Rovira i Virgili (Ταρραγόνα, Ισπανία). Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών (2006-2010) και μετέπειτα ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του εργαστηρίου «Τεχνολογίας Οίνου» του πανεπιστήμιο Rovira i Virgili ασχολήθηκε με ένα ευρύ πεδίο ερευνητικών θεμάτων που αφορούσαν επεμβάσεις στον αμπελώνα, μελέτη της επίδρασης της χημικής σύνθεσης της σταφυλής στον οίνο και πλήθος οινολογικών κατεργασιών τόσο κατά τη διάρκεια όσο και με το πέρας της αλκοολικής ζύμωσης αλλά και μέχρι την εμφιάλωση του οίνου.

Από τον Οκτώβριο του  2014 μέχρι τον Απρίλιο του 2019 εργαζόταν ως μεταδιδακτορικός επιστημονικός συνεργάτης στην ομάδα του Senior Lecturer Andrew C. Clark στο ερευνητικό κέντρο National Wine and Grape Industry Centre του Charles Sturt University (Wagga Wagga, Αυστραλία).

Από τον Απρίλιο του 2019 έχει ενταχθεί στην ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου Οινολογίας και Αλκοολούχων Ποτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως μεταδιδακτορικός και ακαδημαϊκός υπότροφος και ασχολείται με την μελέτη του οίνου και των αποσταγμάτων.

Εργαστήριο Οινολογίας & Αλκοολούχων Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, , Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, 11855, Αθήνα, Ελλάδα