Δρ. Αλέξανδρος Καναπίτσας
Δρ. Αλέξανδρος ΚαναπίτσαςΜεταδιδακτορικός Ερευνητής alex.kanapitsas@gmail.com

O Δρ. Αλέξανδρος Καναπίτσας είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Οινολογίας & Αλκοολούχων Ποτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών (2010) και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Χημεία Τροφίμων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2012). Το 2017 απέκτησε το διδακτορικό του τίτλο από το Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τη μελέτη των παραγόντων αναστολής της βιοσύνθεσης τοξικών μεταβολιτών σε αγροτικά προϊόντα.

Στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική έρευνα στη Μικροβιολογία Τροφίμων, ενώ έχει εργαστεί και ως Αναλυτής Ποιοτικού Ελέγχου & Έρευνας και Ανάπτυξης στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα με τις σπουδές του έχει λάβει μέρος σε 1 ευρωπαϊκό και 2 εθνικά ερευνητικά προγράμματα, ενώ έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσει σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά συνέδρια.

Ερευνητικά αυτό το διάστημα ασχολείται με τη μελέτη του αρωματικού προφίλ οίνων των γηγενών ποικιλιών αμπέλου και τη διασύνδεσή τους με τα πτητικά συστατικά αυτών, στο πλαίσιο του προγράμματος HELLENOINOS.

 

Εργαστήριο Οινολογίας & Αλκοολούχων Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, , Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, 11855, Αθήνα, Ελλάδα