Ευαγγελία Νάνου MSc
Ευαγγελία Νάνου MScΥποψήφια Διδάκτωρ

Η Ευαγγελία Νάνου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Συνέχισε τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων, με ειδίκευση Sensory Science, μέρος της οποίας είναι η οργανοληπτική αξιολόγηση τροφίμων και ποτών (Πανεπιστήμιο Wageningen, Ολλανδία/Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης, Δανία).

Έχει συνεργαστεί στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής της διατριβής με την εταιρία Danone-Nutricia (Ουτρέχτη, Ολλανδία) για τη μελέτη της επίδρασης της εγκυμοσύνης στην αντίληψη της γλυκιάς γεύσης. Επίσης εργάστηκε στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) με αντικείμενο τη μελέτη οργανοληπτικών χαρακτηριστικών ιχθύων και την εφαρμογή αναλυτικών μεθόδων και τεχνικών σε ιστούς ιχθύων.

Αυτό το διάστημα εργάζεται στο Εργαστήριο Οινολογίας και Αλκοολούχων Ποτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του Προγράμματος HELLENOINOS με αντικείμενο τη μελέτη του αρωματικού προφίλ οίνων των γηγενών ποικιλιών αμπέλου και τη διασύνδεσή τους με πτητικά συστατικά αυτών.

Εργαστήριο Οινολογίας & Αλκοολούχων Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, , Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, 11855, Αθήνα, Ελλάδα