ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Η Δημοπούλου Μαρία είναι πτυχιούχος του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών στην επιστήμη Τροφίμων καθώς και διδακτορικού διπλώματος στην Οινολογία από το πανεπιστήμιο του Μπορντώ στη Γαλλία.

Σήμερα εργάζεται σαν μεταδιδακτορική φοιτήτρια στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών στο εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας τροφίμων καθώς και σαν επιστημονική συνεργάτιδα στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στον τομέα επιστημών οίνου και αλκοολούχων ποτών.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης στην εταιρία οινολογικών προϊόντων Biolaffort, στο Μπορντώ της Γαλλίας και έχει διδάξει στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο και στην Αμερικάνικη Γεωργική σχολή Θεσσαλονίκης.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην Μικροβιολογία οίνου και πιο συγκεκριμένα στην επίδραση των μικροοργανισμών στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του οίνου.

Διδάκτωρ – Ερευνήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Διδασκόμενα Μαθήματα

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΙΝΟΥ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΖΥΜΩΣΕΩΝ

Εργαστήριο Οινολογίας & Αλκοολούχων Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, , Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, 11855, Αθήνα, Ελλάδα