Προσδιορισμός φαινολικών συστατικών οίνου

orimansi 1 

Με χρήση φασματοφωτομετρικών  μεθόδων γίνεται προσδιορισμός:

 

  • Των ολικών ταννινών με τη χρήση μεθόδους καθίζησης των ταννινών με  μεθυλοκυτταρίνη 
  • Της στυπτικότητας των ταννινών με τη χρήση μεθόδους καθίζησης των ταννινών με βόειος αλβουμίνη (BSA)
  • Του δεικτη φαινολικών ουσιών (ΔΦΟ)
  • Της έντασης του χρώματος των οίνων και των χρωματικών παραμέτρων Cielab* (C*,L*,h*,a* και b*)

Εργαστήριο Οινολογίας & Αλκοολούχων Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, , Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, 11855, Αθήνα, Ελλάδα